Guitarsamler
streg
Forside Guitarer Andet grej Reparationer Baggrund Alt det andet Kontakt
streg
 


Guitareffekter, jeg sælger:

PlimSoul overdrive og distortion fra Fulltone. 700 kr.

Mind Bender Vibrato/Chorus fra BBE. 650 kr.

Bi-Mode Chorus BC9 fra Ibanez. Gammel pedal med kult status. Ses på nettet til 1200 kr. Ikke reissue. 800 kr.

Devi Ever US Fuzz i en af de tidlige udgaver. Markant Fuzz pedal. 650 kr.

Boss MT2 Metal Zone. Fed Heavy Metal effekt. 325 kr.

Boss Distortion DS-1. En klassiker der leverer varen. 225 kr.

DG Distortion. Solid pedal. Bestemt ikke blandt de dårligste i branchen. 150 kr.

Boss Dynamic Wah AW-3. Autowah med mange muligheder. 500 kr.

Boss Turbo OverDrive OD-2. God alsidig gammel Japan model med 2 slags distortion. Den fede, bløde fra OD-serien og den mere kantede fra DS-serien. 450 kr.

Analog Delay fra Artec i metalchassis med robust omskifter og "True Bypass". ”Revives the feeling of analog delay in the '80s. Contrary to normal digital delay, this effect makes warm and friendly sound from analog circuit. Also this has variable resolutin by time and repeat as traditional analog delay and tape echo machine."  340 kr.

Palmer Overdrive. God basic overdrivepedal hvis du er mere til blues end til heavy metal. 275 kr.

Wasabi distortion. Danelectro havde for nogle år siden en dyrere pedalserie i deres sortiment. Men de har nok været for dyre, for de udgik igen ret hurtigt. Danelectro kunder er vant til billlige produkter. Min Wasabi distortion har en helvedes masse indstillingsmuligheder, der kommer længere rundt end de fleste pedaler gør. Og så er den solid og lidt tung så så står ok fast. Batterilåget mangler. 400 kr.

Strømforsyninger til effektpedaler. Jeg har nogle få brugte til salg.

¤


Mig og mine guitareffekter

Blandt sidegevinsterne ved at flintre rundt og finde gammelt guitargrej er, at man også finder guitarpedaler. Mit pedalbrædt bliver ofte ændret og enkelte pedaler får fast opholds- tilladelse dér. Andre pedaler ryger hurtigt videre.

Det er ikke muligt at udpege et fabrikat som værende det bedste. Én af mine favoritpedaler er fra finske Mad Professor og én er fra TC Electronic i Risskov. Mange af de nyere effekter kan jeg godt li', måske især på grund af brugervenligheden og alsidigheden. Faktisk løber jeg ikke ret stærkt for at få fat i de gamle kultpedaler. Det skulle da lige være for at tjene lidt penge på dem. Jeg syn's (igen) at der er en del effektpedal-snobberi. Det er faktisk ikke alle pedaltyper der behøver at være dyre for at være gode. Jeg ville selvfølgelig holde mig fra de allerbilligste udgave, som man faktisk kan komme til at træde i stykker eller som støjer vildt. Sidst jeg så Mike Stern, brugte han bare tre nye standard Boss pedaler. Musik og lyd var der ikke noget i vejen med.

Guitarpedalernes lyd afhænger af mange faktorer. Spillestil og anslag - guitar - strenge - pickupper - forstærker - højtalere - kabler - strømforsyning - hvilke andre effekter, der er på brædtet og i hvilken rækkefølge de sidder. Endelig påvirker selve rummet også lyden. Jeg har hørt at Eric Johnson tidligere sendte sin guitarlyd igennem en Ibanez Tubescreamer, der ikke var slået til! Det skulle være med til at give den helt rigtige lyd. Jeg har også hørt at Carlos Santana spiller igennem en 30 meter lang ledning for at tage lidt af toppen af signalet. Der er også noget med at Eric Johnson har stor afstand mellem sine pedaler på "brædtet" da han mener at det ændrer lyden. Er man så ude i detaljen?

Mit eget brædt
Overdrive og distortionpedalerne har jeg brugt mest tid på. Det tager nogen tid at opdage den enkelte pedals svagheder og styrke. Man bliver nok aldrig færdig med at udskifte pedaler. Jeg har været inde på Youtube for at se effektdemo'er. De har flere gange givet mig ideer til en bedre indstilling på de pedaler, jeg allerede har.
Jeg har besluttet at jeg ikke vil have flere pedaler end der kan være sat fast i låget af en alm. metalkuffert, altså omkring ti pedaler.
Pedalerne øverst fra venstre er Deep Blue Delay fra Mad Professor, Boss modificeret Tremolo TR-2, Boss NoiseGate NF-1, T-Rex Quint Machine (Octaver), Boss Tuner TU-2. Strømforsyningen er en Cioks Blue Jean (en håndnummereret jubilæumsmodel, Gud-hjælpe-mig). Nederste række fra venstre er MXR Micro Amp, TC Chorus+, Soul Driven Xotic overdrive og sidst en T-rex Dr. Swamp.

Der har lige været forandringer igen igen - denne gang handlede det om at tilpasse brædtet til min nye forstærker: Det er blevet til en go' letvægtsløsning (ca 15 kg) bestående af en DV Mark Little GH 250 guitartop og et DV Mark Neoclassic 212 kabinet.
Min nye Soul Driven overdrive fungerer perfekt sammen guitartoppen.

 

Mit brædt

 

 

Effektpedaler


Billedet viser ikke min nuværende pedalbeholdning

 

  
streg